Betöltés...

Vitiligo, a bőr festékhiánya – van megoldás

magyar

Előző cikkeinkben azzal foglalkoztunk, hogyan lehet természetesnek tűnő 3D realisztikus mellbimbót tetoválni, amennyiben valaki olyan helyzetbe került, hogy súlyos betegség következtében el kellett távolítani a mellét, illetve beszéltünk arról is, hogy a mellplasztika után keletkezett sebhelyeket hogyan lehet bőrszínű tetoválással szépen, esztétikusan eltűntetni.

Előfordul olyan eset is, amikor öröklődően, vagy genetikusan bőrbetegségek alakulnak ki, melyek szintén szépészeti problémát jelenthetnek.

A vitiligo, vagyis pigmenthiány egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. A bőr festékhiányával járó betegségének oka egyelőre ismeretlen. Nem fertőző, de jelenleg még nem gyógyítható. Általában húszon éves korban jön elő és mutatkozik meg. A vitiligo során a bőr elveszíti eredeti barnaságát, méghozzá foltokban.

A foltos festékhiányra vagy bőrfestékhiányra kezelési módszerek léteznek, melyek csökkentik a pigmenthiányt, de a legtöbb esetben semmilyen kezelési módszer nem javít rajta. A fehér foltokat azonban bőrszínű testtetoválással szépen el lehet tűntetni.

A szakember a vendéggel közösen végignézi, melyik színárnyalat felel meg az eredeti bőrszínnek és a festékhiányos foltokat ezzel a bőrszínnel lefedi, így újra egyenletes és egyforma bőrszínt kap a páciens.

A bőrszínű tetoválás segít, hogy a vitiligo miatt ne szégyenkezzen elszenvedője és újra magabiztosan léphessen ki az utcára.

Kapcsolat

Hívjon!
Jöjjön el!

1023 Bp., Frankel Leó u. 21.

magyar
Minden mező kitöltése kötelező