Betöltés...

Hazai vizeken…

magyar

A korábbiakban először a misztikus Ázsiába kalandoztunk, ahol megnéztük egy kicsit a szépségápolás kultúráját és a sminktetoválás megszokott technikáját, ezen belül a szálas szemöldöktetoválás módszerét. Ezt követően a Közel Kelet sminkelését kezdtük el vizsgálni, ahol ugye a vallási és öltözködési kultúra miatt még nagyobb a szem kiemelésének szerepe, mely érdekében a satírozott szemöldököt preferálják a tetoválások területén is.

Ahogyan ígértük, most hazai vizekre evezünk és szemügyre vesszük, hogy Európában mi a helyzet. Mint máshol, itt is megfigyelhető a szépségápolási kultúrán belül a sokféleség és a saját ízlés tükrözése egy-egy sminkelési módszeren. Van, aki inkább szempilláját hangsúlyozza, van, aki szemöldökét és persze van, aki a kettőt kombinálja. Az mindenesetre biztos, hogy az elmúlt években a szemöldök kiemelése egyre divatosabbá vált.

Egy szépen ívelt szemöldök meghatározza a tekintetet, így megfelelő ápolása mindenképpen fontos az európai nők számára is.

Nézzük csak meg, hogy melyik technika terjedt el leginkább ezen a területen. Az alábbi ábrán jól látszik, hogy a szálas szemöldöktetoválás a jellemző:

Tehát, ebben a kultúrában is előtérbe kerül a szépen kiemelt szem és fontos, hogy egy smintetoválás, főként ha szemöldökről van szó, a természetességet tükrözze és ilyen módon tegye karakteressé és kifejezővé a tekintetet.

Kapcsolat

Hívjon!
Jöjjön el!

1023 Bp., Frankel Leó u. 21.

magyar
Minden mező kitöltése kötelező