Betöltés...
magyar

Egyediség, minőség és elegancia. Ezek azok a kézzel nem fogható elemek, amitől egy sminktetoválás nem pusztán pigment a bőrben, hanem művészet! A folyamatosan változó és formálódó szépségipar és divat világában, cseppet sem egyszerű ezeket az elemeket vegyíteni az aktuális trendekkel, de nem lehetetlen! A jó sminktetováló arról ismerszik meg, hogy vendégének nem csupán elkészíti sablonszerűen a kívánt munkát, hanem a saját stílusát is hozzáadja minden egyes tetoválásához.

„Mit szeretne a vendég, és én mit tehetek azért, hogy ezzel a lehető legtöbbet tegyek az életminőségének, önbizalmának javításának érdekében?”

Nincs két teljesen egyforma ember így nem is létezik két teljesen egyforma tetoválás sem. Azok akik „futószalagon” folyamatosan ugyanazt az egy formát, szálvezetést, színt, kontúrt alkalmazzák, és nem adnak teret fantáziájuknak, azokból nemhogy jó művész, de még csak jó sminktetováló sem lesz. Ki kell lépni a komfortzónából és nyitott szemmel járni. Természetesen vannak technikai paraméterek, amik alappillérei egy minőségi sminktetoválásnak, azonban kell az a bizonyos X amitől más lesz, mint a többi. Értelemszerűen a gyakorlás az, amivel a legtöbbet fejleszthetünk magunkon.  Egy jó fajta gyakorlópad végtelen sok lehetőséget rejt magában, amin korlátok nélkül lehet kipróbálni új dolgokat, vagy pedig a már megszerzett tapasztalatokat új perspektívából megközelíteni.

 

A minőség záloga, nem más, mint a lazaság. Nem engedhetjük meg a testünknek vagy elménknek, hogy görcsöljön, akár egy pillanatra sem és ezt a szó szoros értelmében kell venni. Az, aki nem tudja a csuklóját, karját, vállát vagy a hátát lazán tartani munka közben az máris megalkuszik, mely szerint nem szeretné kihozni magából és tudásából a legmagasabb szintet. Ez ellen rengeteg nyújtó, lazító gyakorlat van, ami mindössze pár pillanatot vesz igénybe, így két vendég között vagy akár két mozdulatsor között is van idő, tehát bátran lehet és érdemes alkalmazni. Ezáltal nem csak a vendégünket tiszteljük meg a maximális körültekintéssel, de karrierünket is bőven meghosszabbíthatjuk. A másik nagyon lényeges pontja a lazaságnak, a mentális jelenlét. Tény, hogy mi is emberek vagyunk, vannak problémáink, amikkel nap mint nap szembenézünk mint bárki más, de ezeket tudatosan a kezelő helységen kívül kell hagyni. Ott nem létezik más, csak a nyugalom amit sugárzunk magunkból, és megteremtjük azt az atmoszférát ahol semmi nem állhat közénk és egy tökéletes sminktetoválás közé. Ennek egyik legegyszerűbb és legjobb segédeszköze a zene. Bizonyítottan jó hatással van az agy alkotóképességeire, illetve ráhangol minket is a munkára. Tetoválás előtt célszerű saját kedvenceinket hallgatni, ami egyénileg ránk a legjobb hatással van, tetoválás közben pedig olyat, ami kikapcsol minket s kliensünket egyaránt.

 

Evidens, hogy minden hozzánk érkező szépülni vágyó vendéget, tiszta és illusztris környezetben fogadunk. Ez nem szorul bemutatásra, ami az eleganciának a materiális részét képzi. Sokan viszont elfelejtik, hogy van egy bizonyos személyes elegancia is, és itt most nem a frissen vasalt munkaruhára és ápolt megjelenésre kell gondolni, mert azok amúgy is adottak minden magára cseppet is igényes szakembernél. Már a konzultáció alatt nyújtott segítőkészség és az esetleges kérdésekre adott kimerítő válaszok is lényegesek. Nem szabad spórolni a magyarázatokkal, ha megkérdezik, hogy pl. Fájni fog e? Ezt nem lehet annyival letudni, hogy „ne aggódjon, ki lehet bírni”. Mennyivel másabb a csengése, ha ugyanerre a kérdésre ez a válasz jön: A sminktetoválás minden esetben az arcon és tűvel történik, tehát nem egy kellemes folyamat, de használunk érzéstelenítőt, amivel igyekszünk minimalizálni a kellemetlenséget. Ugyanaz a két válasz, mégis teljesen más, amit sugallnak. A tempóra is nagyon oda kell figyelni érkezéstől távozásig. Olyan sajnos előfordul, hogy megcsúszunk a munkával, általában rajtunk kívül eső okok miatt, ebből a vendég azonban semmit sem érzékelhet. Se az aktuális, sem pedig a következő. Tilos kapkodni, vagy rohanni, vagy akár csak egy pillanatig is azt érzékeltetni, hogy már bőven máshol kellene tartani. Rengeteg időt lehet megtakarítani, ha minden szükséges eszközt, ami a tetováláshoz kell, már a konzultáció előtt kikészítünk, aminek olyan pozitív lélektani hatása is van, hogy felkészültséget áraszt magából. Nem egy elegáns dolog a vendég előtt nyitogatni a fiókokat/szekrényeket, körbe-körbe járkálni a kezelőben, és még akkor előkeresni azokat, amire szükség lehet, úgy hogy ő már fekszik az ágyon. A tetoválást követően az utóápolással kapcsolatos tudnivalókat is részletesen ismertessük. Mikor a vendég távozik, nem csak egy tökéletes sminktetoválást kap, de egy komplett élménnyel lesz gazdagabb.

Ne feledjük: Az exkluzivitás sosem a tetoválás áránál kezdődik!

Ha Te is szeretnél a sminktetoválás számtalan szerteágazó stílusában fejlődni, új technikákat tanulni, és egyedi stílust kialakítani, akkor fordulj a Nouveau Contour Akadémia oktató központjához ahol várlak téged és együtt dolgozunk a SIKER érdekében!

 

Chris Nay

Sminktetováló művész

 

Kapcsolat

Hívjon!
Jöjjön el!

1023 Bp., Frankel Leó u. 21.

magyar
Minden mező kitöltése kötelező